Elektro vozilo na groblju Drenova - Izmjena voznog reda

RASPORED VOŽNJE ELEKTRO VOZILA
RIJEKA, 01.08.2020.
/images/temp/bg/raspored-voznje1.jpg

Smjer kretanja

Smjer kretanja vozila po groblju označen je plavom bojom, a mjesta predviđana za ulazak-izlazak pločicama s oznakom - slikom vozila. Početna stanica nalazi se na samom ulazu u groblje.

Vozilo se kreće kružnom putanjom Centralnom alejom u pravcu Centralnog objekta, do grobnog polja G7, G9, potom se spušta do Centralnog križa, nastavlja do općeg polja F29, i povratno vraća prema početnoj stanici uz grobna polja F16, obilazi G4, G3, G2 i G1, i uz Aleju branitelja, do početne stanice.

Zanimljivosti

Groblje Kozala je od 23. 03. 2006. godine od Ministarstva kulture, Uprave za zaštitu kulturne baštine stavljeno pod kompletnu zaštitu kao kulturno-povijesna cjelina.

14. listopada obilježava se kao dan grobara i grobljanskih radnika.

Organizaciju i djelatnost komunalno društvo Kozala d.o.o. Rijeka obavlja na području Grada Rijeke, a obuhvaća osam grobalja: Kozala, Trsat, Centralno gradsko groblje Drenova, Donja Drenova, Gornja Drenova, Zamet, Draga i Sveti Kuzam.

KD Kozala d.o.o. Rijeka svake godine obilježi Tjedan upoznavanja groblja obilaskom uz stručno vodstvo, radionice ili druge zanimljive priredbe te aktivnosti.

Rijeka je jedan od prvih europskih gradova koja je djelatnost groblja odvojio od Crkve i dao toj djelatnosti gradski komunalni značaj. Bilo je to odmah iza Beča, Budimpešte i Londona.

Na groblju Kozala sahranjen je Giovanni de Ciotta jedan od najistaknutijih Riječanina tog vremena. Za vrijeme njegovog mandata riječka industrija i gospodarstvo postaje najjači grad u ovom djelu Europe.

KD Kozala d.o.o. Rijeka dosljedno se pridržava principima koje predstavljaju norme ISO 9001:2015 i EN 15017:2005.

Groblje Trsat je od 23.03.2006. godine od Ministarstva kulture, Uprave za zaštitu kulturne baštine stavljeno pod kompletnu zaštitu kao kulturno-povijesna cjelina.

Besplatni telefon
0800 248 247
x
x
x