Tjedan upoznavanja groblja Europe 2023

KD Kozala d.o.o. i se ove godine pridružuje obilježavanju međunarodnog Tjedna upoznavanja groblja Europe. Po prvi puta manifestacija je održana 2015. godine, i kroz ove godine naši su je sugrađani prepoznali kao još jedan način upoznavanja povijesti grada.

Tema ovogodišnjeg obilježavanja diljem Europe je „Life – enhancing properties“ drugim riječima – ukazivanje kako odnos prema groblju može unaprijediti život.
Groblja nisu samo mjesta rastanaka, opomena i suočavanja s vlastitom prolaznošću, već su i mjesto na kojima se ogleda kultura, napredak i zrelost neke zajednice, povijesni izvori.
Odnos prema životu odgleda se i na odnos i brigu koju imamo prema grobljima, a s ponosom možemo reći da su riječka groblja već odavno postala Dio života, dio ovog grada.
Postala su parkovi i šetnice koje prolaznici ne zaobilaze, već upravo suprotno.

Tjedan upoznavanja groblja Europe 2023 će biti posvećen predstavljanju groblja Trsat i Kozala.

Tjedan upoznavanja groblja Europe 2023, koji se održava od 22. do 31. svibnja, započinje u ponedjeljak, 22. svibnja u 11.00 sati otvorenjem izložbe na Korzu.

Istog dana, u 18 sati, uz prigodan muzički - koncertni program kojeg u pratnji profesora izvode učenici Glazbene škole Ivan Matetić Ronjov, održat će se predstavljanje groblja Trsat uz stručno vodstvo povjesničarke umjetnosti Daine Glavočić.

U srijedu 24. svibnja s početkom u 18 sati, održat će se predstavljanje groblja Kozala, također uz muzičku pratnju učenika glazbene škole i edukativnu šetnju uz stručno vodstvo.

Ostali dani namijenjeni su individualnim posjetama grobljima Trsat i Kozala uz pomoć posebne brošure pripremljene za ovogodišnji Tjedan upoznavanja groblja Europe.

Program obilježavanja Tjedna upoznavanja groblja Europe, koncertni program Glazbene škole Ivan Matetić Ronjgov Rijeka i izdanje prigodne brošure možete možete pogledati ovdje.

Program WDEC 2023
Koncertni program
Brošura WDEC 2023 (hr)
Brošura WDEC 2023 (eng)

Besplatni telefon
0800 248 247
x
x
x