Konferencija o grobljima: Adriatic Cemetery Days 2018

19. i 20. studenog 2018. godine održana je konferencija Adriatic Days na groblju u Zadru.

Kroz panel rasprave, kratke formate i studijske posjete na terenu, sudionicima se pružila izvrsna prilika za dijalog i upoznavanje sa specifičnostima na terenu. Kroz dva dana programa održala su se stručna predavanja s temama kulture, turizma, pozitivnih primjera, do prostorno-planskih i arhitektonskih rješenja u upravljanju grobljima. Važan dio odnosio se na financiranje projekata iz EU fondova kroz projekte prekogranične suradnje. Povodom sto godina od završetka I. svjetskog rata, stručnjaci su govorili o vojnim dijelovima groblja u Varaždinu i Rijeci.

Na konferenciji su predstavnici grobljanske profesije raspravljali o temama "planiranja, održavanja i upravljanja grobljima" i "groblja u sklopu kulturne baštine".

Predsjednica Udruge značajnih groblja Europe (ASCE), bila je poseban gost na konferenciji. Predstavila je ASCE, njegovo značenje i rad, kao i različite dimenzije groblja s naglaskom na groblja kao kulturnu baštinu i turističku atrakciju gradova. Komunalno društvo Kozala je kroz panel raspravu održalo prezentaciju na temu „Groblja kao element turističke ponude„ – tabu ili ne.

Besplatni telefon
0800 248 247
x
x
x