Tjedan upoznavanja groblja Europe 2020


Ove godine KD KOZALA d.o.o. Rijeka obilježilo je Tjedan upoznavanja groblja Europe postavom izložbe – retrospektive na u samom centu Rijeke – „riječkoj žili kucavici“ – na  Korzu.

Retrospektivu je prigodnim riječima otvorio gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, a direktorica KD KOZALA d.o.o. Nives Torbarina i gđa. Daina Glavočić, povjesničarka umjetnosti podsjetile su na važnost vrednovanja baštine i umjetničkih djela koje imamo na riječkim grobljima.

Prilika je to da sugrađane i posjetitelje podsjetimo na dosadašnje izložbe i edukativne šetnje koje su se odvijale proteklih godina na riječkim grobljima i kojima smo ih nastojali upoznati  s bogatom kulturnom i umjetničkom baštinom na grobljima – muzejima na otvorenom.

Putem aplikacije AR-tour na web stranici KD KOZALA d.o.o. u rubrici Park uspomena posjetiteljima je omogućen i samostalni obilazak groblja Kozala, Trsat i CGG Drenova, s podacima o pojedinim značajnim mauzolejima, kapelama i grobnicama. Stranica Parka uspomena dostupna je  na engleskom i talijanskom jeziku.

Besplatni telefon
0800 248 247
x
x
x