Tjedan upoznavanja groblja Europe 2021

Tjedan upoznavanja groblja Europe 2021– priča o liječnicima koji su ostavili dubok trag u riječkoj ali i svjetskoj medicini.

KD Kozala d.o.o. i ove je godine obilježio Tjedan upoznavanja groblja Europe, jedan od načina kako javnosti približiti i ukazati na baštinu na našim grobljima. Po prvi puta manifestacija je održana 2015. godine, i kroz ovih sedam godina naši su je sugrađani prepoznali kao još jedan način upoznavanja povijesti grada.

Ovogodišnja tema: Grobna mjesta liječnika

Ponukani temom zdravlja koju je u proteklih godinu i pol dana nametnula pandemija COVID – 19, požrtvovnosti zdravstvenih radnika koji su podnijeli veliki teret ove globalne situacije, manifestaciju je KD Kozala posvetilo liječnicima sahranjenima na grobljima Kozala i Trsat i donorima tijela na CGG Drenova o čemu je KD Kozala priredio i prigodnu, kratku brošuru.

Program

Tjedan upoznavanja groblja Europe obilježava se od 24. svibnja do 30. svibnja 2021. godne.

Program je započeo u ponedjeljak 24. svibnja svečanim otvaranjem u 18.00 sati ispred ulaza u groblje Kozala, prigodnom glazbenom pratnjom i izlaganjem fotografija grobnih mjesta liječnika na groblju Kozala, te edukativnom šetnjom i upoznavanje s grobljem uz stručno vodstvo gđe. Daine Glavočić, povjesničarke umjetnosti.

U utorak 25. svibnja s početkom u 18.00 sati program je nastavljen na groblju Trsat također edukativnom šetnjom i upoznavanje s grobljem uz stručno vodstvo gđe. Daine Glavočić te prigodnu glazbenu pratnju i izlaganje fotografija grobnih mjesta liječnika.

Ostali dani namijenjeni su individualnom posjetu i obilasku groblja.

Lokacije i podaci o grobnim mjestima biti će dostupni i putemmobilne aplikacije ARtour korištenjem koje je moguć individualni posjet i daljnje istraživanje groblja.

Besplatni telefon
0800 248 247
x
x
x